Sofie Hexeberg är en norsk läkare som har forskat kring matens effekt på hälsan.
Hon har i sin läkarverksamhet mött många patienter med åkommor som t.ex. högt blodtryck, diabetes, migrän, övervikt och psoriasis och sett hur de har blivit friskare genom att ändra sina kostvanor till mat med mer fett och mindre kolhydrater. I boken ger hon många exempel på hur patienter fått ett bättre liv genom att ändra kosten.
Boken innehåller beskrivningar över olika typer av åkommor och hur kosten påverkar dessa, samt patientfall som illustrerar detta. Exempel på detta är berättelsen om Rita som vägde 256 kilo när hon var 25 år och vad som hände när hon lade om sin kost. En annan berättelse är om Monika som led av PCOS, diabetes, hypotyreos och högt blodtryck.
Det här är en bok som är intressant för alla som undrar hur maten påverkar hälsan, och vilka hälsovinster man kan göra genom att förändra sin kost.
I boken finns också recept på LCHF-bröd, middagar och tillbehör till middagen. Recept är dock inte huvudfokus i denna bok, utan Sofie har gett ut flera receptböcker: Tips på fler böcker av Sofie Hexeberg hittar du här
Läs mer och köp boken här