Ibland är man sugen på något gott, något med crunch och som platsar istället för chipsen och ostbågarna som man kanske åt innan LCHF.
Här är ett alternativ: ostpuffar. Ostpuffar gör man enkelt med brieost och en micro. De är jättegoda att äta som de är eller att dippa i någon god dippsås.
Gör så här:
Använd en ganska hård brieost som är färdigpackad i kyldisken. Det fungerar oftast inte med vilken brie som helst utan det är enklare att få till det med en färdigpackad trekant. Varför vet jag inte, kanske det är för att den är hårdare? Jag använder Brie President.
Skär osten i kuber, 1-2 cm stora beroende på hur stora ostpuffar du vill ha.
Lägg kuberna på ett bakplåtspapper direkt på tallriken i micron. Du kan också lägga dem på en tallrik eller i en form men se då till att den är platt och inte lutar, då rinner osten iväg och du får inga puffar.
Sätt in i micron. Jag använder full effekt (900 watt) och kör i 2-3 minuter beroende på hur stora kuber jag har gjort. Håll koll på hur de ser ut: de ska bli puffiga och få färg, då är de klara.
Låt svalna. Ät som de är eller med någon god dippsås.De är krispiga, lite salta och supergoda.
Några tips:
Du kan om du vill lägga den tärnade osten i knäckformar innan du sätter in dem i micron. Då flyter de inte ut utan håller sig på plats.
Det finns också de som har testat att göra ostpuffar i vanlig ugn med lyckat resultat. Jag har inte gjort det utan endast testat i micron.
Om du vill kan du krydda ostkuberna innan du sätter in dem i micron. Testa till exempel med lite tacokrydda, paprikapulver eller vitlökspulver.