Om man vill göra tacos så måste man ha tacokrydda. Den vanliga tacokryddan man köper i affären ska man avstå ifrån om man vill hålla nere på kolhydraterna.
Till exempel så innehåller en färdigköpt tacokrydda som denna hela 51% kolhydrater, den innehåller till största delen druvsocker och dessutom modifierad stärkelse samt jästextrakt. Visst är det enkelt att ta en påse på hyllan i mataffären, men det är lika enkelt att själv blanda kryddorna till sin egen blandning. Du kan om du vill blanda en stor sats och sedan förvara i en lufttät burk.
Det är superenkelt att blanda sin egen, som då är garanterat sockerfri och bara innehåller de kryddor du väljer att blanda i. Om du har möjlighet så köp gärna ekologiska kryddor.
Till en sats som räcker till ca 500-600 gram köttfärs blandar du:
- 1 tsk salt
- 1,5 tsk chilipulver
- 1,5 tsk paprikapulver
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk vitlökspulver
- 1 kryddmått cayennepeppar
Tips:
Tänk på att både chilipulver och paprikapulver finns i olika styrka. Jag brukar använda milda varianter men om du gillar het mat kan du testa olika varianter från kryddhyllan.
Är du osäker på hur starkt det blir, börja med en mindre mängd och smaka dig fram