Jill Wallentin Wollberg, som driver den trevliga matbloggen Jills mat har gjort en lika trevlig kokbok. Fokus är god och enkel mat lagad med säsongens råvaror.
Jill, som är utbildad kostrådgivare inom lågkolhydratkost, har gjort en jättefin kokbok helt fri från gluten, socker och stärkelse. Boken är helt fantastisk och fylld med härliga bilder till recepten.
När man får boken och börjar bläddra i den så är det svårt att inte få lust att laga mat. På en gång. Matlust i ett bokomslag, är vad det här är.
Det jag speciellt gillar med den här kokboken är att den utgår ifrån de olika årstiderna och presenterar olika recept på mat som är i säsong just då.
Det är till exempel alltid bättre att köpa grönsaker när de är i säsong här i Sverige, det blir ofta också mer ekonomiskt då det ofta blir billigare.
Exempel på recept i boken är:
- Het broccolisoppa med gorgonzolagreme och rostade pinjenötter
- Laxfylld rödspätta med brysselkål och vitvinsås
- Parmesannuggets med rökig BBQ-dip
- Kycklingfilé med ugnsbakade rädisor och timjansmör
Det finns också recept på enklare saker som våfflor, olika sorters bröd samt tillbehör som till exempel rabarberchutney och flädersaft. Lite olika efterrätter och bakverk finns också med i boken.
Om du vill få hjälp med att laga härlig, nyttig mat så är det här boken för dig. Recepten är enkla att följa och bilderna är helt underbara.
Läs mer och köp boken här