Blomkålssoppa är perfekt LCHF-mat och enkel att göra. Den kan även enkelt varieras genom att tillsätta olika smaksättningar.
För ca 4 portioner:
- 1 gul lök
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 1 litet blomkålshuvud
- 5 dl vatten
- 3 dl vispgrädde
- Riven ost
- Salt, peppar
Gör så här:
Hacka löken fint och fräs i en ordentlig smörklick i en kastrull.
Häll i vatten och grönsaksbuljong och låt koka upp. Dela blomkålen i mindre bitar och lägg i kastrullen. Koka ca 10 minuter eller tills blomkålen är mjuk.
Häll i grädden och låt koka upp. Mixa med mixerstav tills soppan är slät.
Smaka av med salt och peppar. Om man vill kan man tillsätta lite cayennepeppar.Blanda i riven ost innan serveringen.
Vill du ha en kraftigare soppa: ta mer grädde och mindre mängd vatten.
Soppan kan varieras i det oändliga. Man kan till exempel tillsätta rökt skinka innan servering.