Om man vill ha något gott till kaffet kan LCHF-vänliga chokladbollar vara ett alternativ. Chokladbollarna är enkla att göra och innehåller lite kolhydrater per styck.
- 100 gram smör
- 100 gram kokos + ev. garnering
- 1-2 matskedar sötningsmedel, t.ex. sukrin
- 2-3 matskedar kakao
- 2 matskedar kallt kaffe
- 1 tesked vaniljpulver
Gör så här:
Låt smöret stå framme i rumstemperatur så att det blir mjukt. Blanda allt till en smet. Sötningsmedel tillsätts efter smak, och man kan använda valfritt sötningsmedel som t.ex. sukrin, stevia eller vad man har hemma. Tänk på att stevia är mycket sött varför det måste doseras annorlunda – tag mycket mindre än i receptet och smaka av.
Vaniljpulver är ett kolhydratfritt alternativ till vaniljsocker som man kan hitta bland bakartiklarna i affären.
Forma till ca 20 bollar och rulla i kokosflingor. Chokladbollarna kan varieras genom att rulla dem i hackad mandel eller hackade jordnötter istället.