Om man vill ha något istället för vanlig pasta så finns i en del affärer Low-carb-pasta – köp den inte. Den innehåller alldeles för mycket kolhydrater.
Det är mycket bättre att välja ett alternativ med lite kolhydrater som till exempel zucchini/squash i strimlor eller så gör man egen LCHF-pasta.
Här är ett recept som fungerar jättebra istället för bandspaghetti som till exempel tagligatelle eller istället för lasagneplattor.
Till 4 personer:
- 4 ägg
- 120 gram philadelphiaost naturell (välj den fullfeta sorten!)
- 2 matskedar fiberhusk
- 0,5 tsk salt
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggen i några minuter, de ska bli väldigt pösiga. Vispa därefter ner färskosten. Blanda sedan i resten av ingredienserna.
Låt stå och tjockna i ca 10 minuter. Häll ut smeten på bakplåtspapper och kavla degen så tunn du kan (lägg ett annat bakplåtspapper ovanpå så går det bra). Det blir en eller två plåtar beroende på hur tunn du gör den.
Ta inte bort det övre bakplåtspappret när du gräddar pastan i ca 10 minuter.
Skär pastan i remsor eller plattor när den fortfarande är varm.